Ny forsikring sikrer driften ved langvarig sygdom

Topdanmark har lanceret en ny type forsikring.

Topdanmark oplyser i en pressemeddelelse, at de nu har lanceret en ny type forsikring til landmanden.

Deres nye sygedriftstabsforsikring fra forsikringsselskabet Topdanmark kan holde hånden under landmænd, hvis han eller en medarbejder bliver syg eller udsat for en ulykke, som gør, at man står uden arbejdskraft i over tre uger.

Konceptet kendes fra andre forsikringsselskaber, men Topdanmark oplyser, at de har forsøgt at skræddersy den, så den passer til landbrug. De har tidligere haft en forsikring, hvor man fik en vikar, men den type forsikring udgik for et par år tilbage.

Topdanmarks mener, at deres nye sygedriftstabsforsikring særligt er en hjælp til mindre virksomheder, hvor for eksempel ejerens eller en nøglemedarbejders langvarige sygefravær kan påvirke driften betydeligt, for eksempel hvis der ikke er råd til at ansætte en vikar.

På mange bedrifter vil ejeren måske løbe ekstra stærkt og lægge nogle flere timer i løbet af dagen, mens nøglemedarbejderen er væk. Og det kan være svært at dokumentere de ekstra timer. Hos Topdanmark tilbydes derfor en kontant udbetaling, som en kompensation for dette.

Det er også muligt at få dækning til udgifter til en afløser, så længe man selv eller ens medarbejder er væk, for at undgå driftstab.

Fakta om sygedriftstabsforsikringen

  • Der er en karenstid på tre uger ved sygdom og ulykke
  • De dækker hvert nyt sygetilfælde i op til 49 uger.
  • Der er flere muligheder for at få dækket sit tab:
  • 1. Dækning af virksomhedens driftstab
  • 2. Dækning af vikarudgifter, for at undgå driftstab
  • 3. En kontant erstatning, hvis en virksomhedsejer arbejder ekstra i en periode for at dække en sygemeldt forsikret medarbejders timer fra sygdomsperiodens 8. uge